Article header image

Eurosport verwerft rechten voetbalcompetities

Eurosport heeft voor vier jaar de Nederlandse exclusieve live tv- en digitale rechten van de topvoetbalcompetities Serie A en Ligue 1 aangekocht. Ook heeft de zender de rechten van de Franse bekercompetitie Coupe de la Ligue, de Emirates Cup en een pakket van 15 vriendschappelijke voetbalwedstrijden verworven.

Voor België kreeg Eurosport voor drie jaar de exclusieve live tv- en digitale rechten van Grand Slam Wimbledon, waarmee de sportzender nu alle Grand Slams in het Belgische portfolio heeft.

Alco de Jong, Country Manager Discovery Networks Benelux, waarvan Eurosport Benelux sinds vorig jaar deel uitmaakt: “Met deze acquisities vervolgen we in volle vaart de weg die we onlangs zijn ingeslagen met de aankoop van de rechten van de MotoGP en Major League Soccer. We bevestigen hiermee onze ambitie om de zenders van Eurosport te positioneren als een relevante sportbestemming, zowel op tv als digitaal.”

Momenteel werkt het team intensief aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse versies van Eurosport, Eurosport 2 en de Eurosport Player, om in augustus klaar te zijn voor de vernieuwde programmering op deze kanalen.

Bron: Eurosport

Bericht delen