Dinsdag 16 januari 2018

Eurosport scoort Major League Soccer

Eurosport heeft overeenstemming bereikt met de Major League Soccer over de uitzendrechten van de wedstrijden uit de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie. De verjarige overeenkomst betreft Eurosport’s volledige grondgebied exclusief Groot Brittannië en is de grootste internationale deal die de MLS tot nu toe sloot.

De afspraak betreft de online- en televisierechten voor de reguliere competitieduels, de MLS Play-Off wedstrijden, de duels om de MLS Cup en de AT&T MLS All-Star Game. De wedstrijden worden uitgezonden op Eurosport en Eurosport 2 en zijn online beschikbaar via de Eurosport Player.

De Major League Soccer (opgericht in 1996) wordt gevormd door twintig clubs uit de Verenigde Staten en Canada en maakte de afgelopen jaren een snelle groei door. Zo bezochten in 2014 maar liefst zes miljoen liefhebbers een wedstrijd en gaan de gemiddelde bezoekersaantallen per wedstrijd inmiddels die van de NBA en de NHL te boven.

Elk speelweekend worden (tot) vier wedstrijden live uitgezonden op Eurosport en Eurosport 2, waarvan één op zondagavond om elf uur uur en één in de nacht van zondag op maandag, om één uur. Op vrijdagavond is, rond prime time, op Eurosport 2 een uitgebreide voorbeschouwing op de wedstrijden van het komende speelweekend te zien.

Aanstaande zaterdag staan er twee wedstrijden op het programma: LA Galaxy tegen Chicago Fire en DC United tegen Montreal Impact. Zondag zijn dat: Orlando City SC tegen New York City FC en Sporting Kansas City tegen New York Red Bulls.

Bron: Eurosport/Broadcast Magazine

Bericht delen