Eurosport live op Moto GP-toer in Assen
Woensdag 17 januari 2018

Eurosport live op Moto GP-toer in Assen

Het Moto GP-circus strijkt volgend weekend neer in Nederland. De verrichtingen van de motorsport-top op het TT-circuit van Assen zijn drie dagen lang live te volgen via Eurosport 1 en de Eurosport Player. Ook de Moto 2 en de Moto 3 – met de Nederlanders Bo Bendsneyder en Ryan van de Lagemaat – zijn rechtstreeks te volgen. 

Het commentaar bij de beelden van de Moto GP komt van Frank Weeink en oud-coureur Kervin Bos. Samantha van Wijk presenteert de televisie-uitzendingen vanaf het circuit in Assen. Verder nemen Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh het commentaar bij de Moto 2 en Moto 3 voor hun rekening.

In de ‘koningsklasse’ was de Australiër Jack Miller vorig jaar in een regenachtig Assen de sterkste. Publiekslieveling Valentino Rossi viel in 2016 al na twee ronden uit na een valpartij. De vraag is of huidig klassementsleider Maverick Viñales zich op Nederlandse bodem kan herstellen. Hij moest afgelopen weekend in Barcelona vertrekken van plaats negen en viel in de race zelfs nog een plaatsje terug. De Spanjaard moet in Assen dus vol aan de bak, aangezien nummer twee Andrea Dovizioso hem na de winst in Catalonië tot op zeven punten is genaderd.

Het tijdschema van de races op zondag ziet er anders uit dan normaal. In verband met de Grand Prix Formule I in Azerbeidzjan die om 15.00 uur gepland staat, begint de Moto GP zondag een uur eerder, om 13.00 uur.

Bron: Eurosport/BM

Bericht delen