Woensdag 17 januari 2018

Eurosport koopt rechten Six Days Series

Eurosport heeft de wereldwijde* uitzendrechten bemachtigd van de Six Day Series, een nieuwe serie baanwielerwedstrijden waartoe ook de Zesdaagse van Amsterdam behoort. Seizoen 2016-2017 is exclusief te volgen bij Eurosport, ‘home of cycling’.

De Six Days Series, eigendom van de Madison Sports Group, is een nieuwe serie baanwieler-events, gegoten in een format met een unieke ‘party-like’ atmosfeer – waarbij de strijd op de piste wordt gekleurd door entertainment, muziek en licht.

Het eerste event, de Six Day London, vindt plaats vanaf dinsdag 25 oktober in het Lee Valley VeloPark, de Olympic Oval van ‘London 2012’. De serie behelst verder de Zesdaagsen van Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen en Palma (Mallorca).

De samenwerking met Six Days Series gaat gepaard met de introductie van een aantal innovatieve tv-productionele initiatieven, zoals on-bike camera’s, locatietracking en real-time zichtbare snelheids- en hartslag- en kadansmetingen.

Bij een Zesdaagse bestrijden tweekoppige teams elkaar gedurende 6 avonden in verschillende disciplines. Belangrijk onderdeel is de Madison race, een lange afstands sprintrace waarbij de renners elkaar ‘al katapulterend’ aflossen.

Bron: Discovery Networks Benelux/Broadcast Magazine

Bericht delen