Dinsdag 16 januari 2018

Eurosport 2 vrijdag van start

Eurosport Benelux lanceert vrijdag de Nederlandstalige zender Eurosport 2. De zender gaat om precies 9.58 uur on air. Voor Eurosport Benelux betekent dit een verdubbeling van haar televisieactiviteiten in de Benelux. Een aantal vaste medewerkers werd aangetrokken, en tientallen freelance commentatoren. Verder werd het kantoor in het Olympisch Stadion in Amsterdam uitgebreid met twee nieuwe master control rooms en een voice-over booth.

Algemeen directeur Danny Menken is verheugd: “Technisch en organisatorisch is dit een hele klus, die zeker de moeite waard zal blijken. Een Nederlandstalig Eurosport 2 biedt ons nu eenmaal veel nieuwe mogelijkheden! We verwachten dan ook veel zakelijke en journalistieke belangstelling voor deze lancering en natuurlijk veel tevreden kijkers.”

Met ingang van volgend voetbalseizoen zijn ook de wedstrijden uit de twee hoogste Duitse voetbaldivisies live op Eurosport 2 te zien. De deal omvat de exclusieve rechten voor alle wedstrijden in de Bundesliga en de Bundesliga 2, inclusief de Bundesliga Supercup. Naar verwachting wordt Eurosport 2 vanaf dan moment ook in HD doorgegeven.

Eurosport 2 is vanaf 4 november in Nederland bij Ziggo, CanalDigitaal, Vodafone en Multivisie TV te zien. In Vlaanderen kwam Eurosport met aanbieders Belgacom en TV Vlaanderen tot overeenstemming. In beide landen is Eurosport Benelux nog met de andere operators in onderhandeling.

Bron: Eurosport/Broadcast Magazine

Bericht delen