Dinsdag 16 januari 2018

Europa League blijft bij RTL 7

De voetbalwedstrijden uit de Europa League zijn ook de komende drie jaar te zien bij RTL 7. De mannenzender heeft hiervoor dinsdag het lopende contract met de UEFA verlengd. Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: “Voetbal is een belangrijk thema voor onze mannenzender en zeker de Europa League hoort echt bij RTL 7. Wij waren niet voor niets de eerste die dit Europese toernooi op de buis brachten. Destijds zijn we er ingestapt om live clubvoetbal op het open net aan de kijker te kunnen bieden en te laten zien hoe ‘onze jongens’ het doen tussen de andere Europese clubs. Omdat de Nederlandse clubs elk jaar weer een mooie rol spelen in de Europa League, ligt dit toernooi dicht bij onze kijker.”

Het voetbalpakket van RTL 7 bestaat hiermee uit de Europa League, Jupiler League en Jong Oranje. Daarnaast heeft de mannenzender ook voetbalgerelateerde programma’s zoals Voetbal International, Life After Football, Leven Als Een Prof en Voetbalfans.

RTL 7 zendt de Europa League uit sinds de start in 2009 van dit Europese voetbaltoernooi, dat geldt als de opvolger van de UEFA Cup. Elk jaar weten  Nederlandse clubs zich te kwalificeren en door te dringen van de groepsfase tot de eindronde, de knock out-fase. Afhankelijk van de uitzendtijd (meestal is er per speelronde een livewedstrijd vanaf 19 uur en een livewedstrijd vanaf 21 uur), trekken de duels vaak meer dan een miljoen kijkers. In de doelgroep van RTL 7, Mannen 20 – 49 jaar, is dat vaak goed voor een zenderaandeel van zo’n 20 procent.

Vaste RTL 7-gezichten bij de Europa League-uitzendingen zijn die van presentator Wilfred Genee en voetbalanalyticus Johan Derksen. Momenteel komen PSV, FC Twente en AZ uit in de Europa League.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen