ESPN twijfelt over eigen televisiedeal met Eredivisie-clubs
donderdag 1 juni 2023

ESPN twijfelt over eigen televisiedeal met Eredivisie-clubs

ESPN heeft twijfels bij de huidige televisiedeal met de Eredivisie-clubs, zo schrijft De Telegraaf. ESPN deed aanvankelijk een gegarandeerd bod van zo’n 1,7 miljard euro voor tien jaar voor de televisierechten van de Nederlandse voetbalcompetitie.

Volgens de krant wil ESPN, dat onderdeel van de Disney Group is, nu extra overleg voeren met de Eredivisie CV over dat eerder gegarandeerde bod. ‘De Amerikanen vinden het totale financiële risico te hoog en willen de afgesproken winstdeling van 80% voor ECV/KNVB en 20% voor Disney aanpassen’, weet De Telegraaf te melden.

Voor de Eredivisie CV is dit een lelijke streep door de rekening. ‘Zonder formele goedkeuring vanuit Amerika voor de winstdeling en voor de financiële garantstelling nemen de clubs een groot financieel risico als ze het bod van ESPN accepteren.’ Eerder meldde Jan de Jong, directeur van de ECV, dat er sprake was van financiële garanties.

De kans dat het Eredivisievoetbal na medio 2025 niet meer via ESPN maar via kanalen van een consortium van KPN, Ziggo, Delta en T-Mobile te zien is, wordt hierdoor groter.

Bron: Ajax Showtime/BM

Bericht delen