dinsdag 16 januari 2018

Erik Van Looy regisseert deel van Loft

De Vlaamse regisseur Erik Van Looy (De Zaak Alzheimer) regisseert een aantal scènes van de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft. Hij vervangt voorlopig Antoinette Beumer, die onlangs haar kaak en beide armen brak na een ongeluk op de filmset. Dat meldde een woordvoerster van filmdistributeur Independent Films woensdag.

Van Looy regisseerde eveneens de originele Vlaamse versie. Hij is ook betrokken bij de plannen voor een Amerikaanse remake van de succesvolste Vlaamse film ooit. Hij neemt de resterende scènes waaraan Chico Kenzari deelneemt, voor zijn rekening, omdat die hoofdrolspeler vanaf volgende week andere verplichtingen heeft.

Na een week pauze worden de opnames op 10 augustus hervat. Mogelijk kan Beumer, die eerder De gelukkige huisvrouw regisseerde, dan de draad voorzichtig weer oppakken, al dan niet met behulp van Van Looy.

Cameraman Danny Elsen, die ook ten val kwam na het breken van een stellage, is inmiddels terug op de filmset. Hij verbrijzelde zijn hiel en geeft nu vanuit een rolstoel aanwijzingen aan een tweede cameraman. De Nederlandse Loft komt in december in de bioscoop.

Bron: Omroep Brabant

Bericht delen