Dinsdag 16 januari 2018

Erik Mouthaan volgt Amerikaanse presidentsstrijd

VS-correspondent Erik Mouthaan volgt de komende maanden alle ontwikkelingen in de presidentsstrijd op de voet en doet online en op televisie verslag voor RTL Nieuws en RTL Z. Op maandag 25 januari start bij RTL Z het wekelijkse programma Bestemming Witte Huis.

Hierin reist Mouthaan mee met de presidentskandidaten tijdens de verkiezingsperiode en geeft daarmee een kijkje achter de schermen in de strijd om het Witte Huis.

Naast het nieuws van dag tot dag duikt Bestemming Witte Huis ook in onderwerpen als de veranderende bevolkingssamenstelling, de problemen onder de bevolking, de grote rol van geld en alle controverses rond de stemgang. Mouthaan biedt hiermee een kijkje in de ziel van de VS.

In de eerste aflevering van Bestemming Witte Huis peilt hij de stemming onder de bevolking aan de vooravond van de eerste voorverkiezingen. Daarnaast belicht Mouthaan de heroïne-crisis in de VS en interviewt hij voormalige zakenpartners van Donald Trump.

Met de vele voorverkiezingen, debatten, conventies en het stelsel van kiesmannen zijn de Amerikaanse verkiezingen soms ingewikkeld om te volgen. In een aantal korte online colleges op rtlnieuws.nl en YouTube zal Mouthaan het Amerikaanse kiessysteem daarom beknopt en helder uitleggen. Daarnaast beantwoordt hij tijdens een live vragenuurtje alle publieksvragen over de presidentsverkiezingen, de kandidaten en het proces.

Bestemming Witte Huis is te zien op RTL Z, iedere maandag vanaf 25 januari om 17.15 uur.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen