dinsdag 16 januari 2018

Erik Kooyman wint Stan Storimans Prijs

Cameraman Erik Kooyman van Omroep West is in de prijzen gevallen. Hij heeft woensdag de Stan Storimans Prijs gewonnen. Kooyman krijgt de prijs voor zijn documentaire Als iedereen verdacht is, macht en onmacht van politie in de Schilderswijk.

De documentaire gaat over de problemen in de Haagse Schilderswijk. Daarin worden twee kanten belicht van het politiewerk in deze omgeving. Sommige inwoners voelen zich bedreigd en geïntimideerd door de politie. Anderzijds is het werk van de politie in deze wijk niet altijd even makkelijk.

Kooyman maakte volgens de jury ‘prachtige beelden, gecombineerd met het geluid’. Ook zijn commentaren worden door de jury geroemd. Met zijn documentaire zet hij ‘een treffend beeld neer van een van de moeilijkste wijken van Nederland’.

Erik Kooyman maakte de documentaire samen met collega Brian van der Bol en editor Ko Markovsky. Het idee ontstond toen er op de nieuwsredactie van de omroep veel klachten binnenkwamen over de handelswijze van de politie.

De prijs is ingesteld ter nagedachtenis van de gerenommeerde cameraman Stan Storimans. Hij kwam tijdens zijn werk voor RTL Nieuws in Georgië om het leven bij oorlogsgeweld. Dat gebeurde op 12 augustus 2008.

Bron: Omroep West

Bericht delen