Erik Dijkstra: meteen ‘ja’ tegen Per Seconde Wijzer
vrijdag 31 augustus 2018

Erik Dijkstra: meteen ‘ja’ tegen Per Seconde Wijzer

Erik Dijkstra hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd om Kees Driehuis op te volgen als presentator van Per Seconde Wijzer. “Het is een tv-monument. Als je daarvoor wordt gevraagd, zeg je volmondig ‘ja’.”

“Ik vind het een eer om een programma te presenteren dat al zo lang bestaat en waar ik als kind al met mijn ouders naar keek,” aldus Dijkstra in een kort video-interview met BM. Per Seconde Wijzer is vanaf maandag 3 september weer te zien, wekelijks van maandag tot en met donderdag, om 19.50 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Erik Dijkstra is de opvolger van Kees Driehuis, die de kennisquiz van 1989 tot maart dit jaar bijna dertig jaar presenteerde. Het recept van Per Seconde Wijzer blijft vertrouwd: twee spelers gaan de strijd aan met de klok. Binnen 200 seconden moeten ze vier vragen beantwoorden in één van de vijf categorieën: geschiedenis, kunst, wetenschap, sport of tegenwoordige tijd. Het decor is wel in een wat moderner jasje gestoken, inclusief gebruik van augmented reality.

Journalist en presentator Erik Dijkstra werd bekend als Jakhals in De Wereld Draait Door. Hij presenteert samen met Frank Evenblij het programma Bureau Sport, dat hij ook blijft maken.

Bron: BM

Bericht delen