Dinsdag 16 januari 2018

Ericsson koopt Broadcast Services Technicolor

Technicolor heeft vandaag een bindend bod van € 19 miljoen ontvangen van Ericsson, de wereldleider in communicatietechnologie en -diensten, voor de aankoop van zijn Broadcast Services-divisie, waaronder de broadcastactiviteiten van Technicolor Nederland. Bij het bod is tevens nog een winstdeling tot € 9 miljoen inbegrepen in de activiteiten van de Broadcast Services.

De Broadcast Services-divisie van Technicolor levert playout-diensten, live productie support en media asset management-diensten. Deze diensten worden met ongeveer 900 werknemers in drie landen geleverd: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Als wereldleider op het gebied van communicatietechnologie en –diensten, richt Ericsson zich momenteel steeds meer op broadcastactiviteiten.

Door de verkoop aan Ericsson kan de Broadcast Services-divisie beter inspelen op nieuwe kansen. Technicolor wil het rendement op het bestaande portfolio verhogen, de spreiding van de investeringen optimaliseren en de cash flow versterken. Deze transactie draagt bij aan het streven van Technicolor om zijn schulden terug te brengen en kapitaalinvesteringen te verdelen over zijn andere activiteiten. De transactie wordt naar verwachting medio 2012 afgerond.

Bron: Technicolor

Bericht delen