Article header image

Eredivisie-uitzending NOS in nieuw jasje

De NOS grijpt de hervatting van de voetbalcompetitie aan om de vrijdagse Eredivisie-uitzending flink op de schop te nemen. Met nieuwe gezichten en nieuwe rubrieken, op het vaste tijdstip van 22.30 uur en bovendien verhuisd van NPO 2 naar NPO 1.

Presentator Henry Schut krijgt een vast duo naast zich voor de wedstrijdanalyses: commentator Jeroen Elshoff en voetballer Daniël de Ridder (de oud-Ajacied en oud-Jong Oranje international die via Spanje, Engeland, Israël en Oostenrijk weer in Nederland belandde, bij sc Heerenveen, RKC en Cambuur).

Televisiemaker en acteur Maxim Hartman gaat eropuit om voetballers te interviewen en een ander nieuw onderdeel van het programma is de NOS Playercam: een videodagboek van een speler uit de Eredivisie. Vrijdag is dat Nick van der Velde van Willem II.

Om de voetballiefhebber beter van dienst te zijn, begint op de NPO Radio 1 NOS Langs de Lijn op zaterdag een uur eerder (om 18.00 uur) en eindigt de uitzending op zondag een uur later (om 19.00 uur). Zo kan helemaal verslag worden gedaan van respectievelijk de eerste en de laatste wedstrijd van de dag.

Verder schuiven de overzichten van het buitenlandse voetbal en het betaald voetbal in Nederland een uurtje op, naar 18.30 en 18.45 uur.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen