dinsdag 16 januari 2018

Eredivisie Live komt met Eaglecam

Eredivisie Live introduceert tijdens het openingsweekend van de Eredivisie de Eaglecam. Zondag 12 augustus, bij de wedstrijd tussen Ajax en AZ, komt de zender als eerste in Nederland met deze ‘zwevende’ camera. De camera zit vast een vier kabels en zweeft met snelheden tot 36 kilometer per uur over het veld, wat spectaculaire beelden oplevert.

Arno de Jong, directeur Eredivisie Live: “Eredivisie Live is altijd op zoek naar vernieuwende technieken om de kijker nog dichter bij het voetbal te brengen en een optimale beleving van het voetbal te bieden. Direct vanaf de start van de Eredivisie laten we met de inzet van deze bijzondere camera onze kijkers zien dat we enorme zin in het nieuwe Eredivisie seizoen hebben.”

De inzet van de Eaglecam is mogelijk dankzij een samenwerking met Endemol, Film Dynamics en Toprek Rigging. Arjan van Westerloo, managing director Endemol Sport: “Eaglecam is een vergelijkbaar systeem dat de kijker kent van grote wedstrijden uit de UEFA EURO 2012 en UEFA Champions League. Samen met Eredivisie Live werkt Endemol Sport nauw samen om de beleving van de kijker ook tijdens het Eredivisie voetbal zo optimaal mogelijk te maken. We zullen daar ook dit seizoen weer veel energie in steken. We zijn trots dat we in de gelegenheid te zijn om dit systeem bij een Nederlandse Eredivisie wedstrijd te introduceren.”

Bron: Eredivisie Live

Bericht delen