Article header image

'Er is geen deal tussen Eyeworks en zeilmeisje'

Film- en televisieproducent Eyeworks heeft geen deal met het zeilmeisje Laura Dekker. Dat zegt de zaakwaarnemer van Dekker, Peter Klarenbeek tegen RTL Nieuws. “Het contract gaat veel te ver.”

Maandag meldde topman Robert van den Boogaard van Eyeworks het nieuws over de exclusieve beelden van de soloreis. “Die dag had ik een goed gesprek gehad. We waren het ook al eens over de financiën,” vertelt Klarenbeek, die geen bedrag wil noemen. “Stuur me het contract. Dan zal ik daar naar kijken,” zei de zaakwaarnemer aan het einde van het gesprek. “Tot mijn verbazing stuurde Eyeworks tien minuten later het bericht de deur uit, terwijl wij nog niets hadden getekend.”

Het contract ging ook veel verder dan de mondelinge afspraken, aldus Klarenbeek. Het is een wurgcontract, vindt de zaakwaarnemer. “Het is aan alle kanten dichtgetimmerd. Stel, Laura stapt van haar boot en ze wordt uitgenodigd om tijdens een barbecue in de buurt haar verhaal te doen. Mag niet. Een spreekbeurt voor haar klasgenoten. Uit den boze. Het gaat veel te ver.”

Onderhandelingen met Eyeworks staan nu op een laag pitje. “Eyeworks wil nog praten, maar dan zal toch heel wat aan het contract moeten veranderen.” Volgens de zaakwaarnemer zijn er nog voldoende andere bedrijven om mee in zee te gaan.

Eyeworks wil er niets over zeggen, behalve dat de “onderhandelingen nog aan de gang zijn”.

Lees het hele bericht hier.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen