Eppo van Nispen tot Sevenaer directeur Beeld en Geluid
Woensdag 17 januari 2018

Eppo van Nispen tot Sevenaer directeur Beeld en Geluid

De raad van toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft Eppo van Nispen tot Sevenaer (1964) benoemd tot algemeen directeur. Hij begint met zijn werkzaamheden op 1 februari. Tot die tijd neemt Tom De Smet de taken als algemeen directeur waar.

Van Nispen tot Sevenaer  heeft als bestuurder veel ervaring in zowel de journalistieke-, erfgoed- als de omroepsector. De afgelopen zeven jaar was hij directeur van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Als algemeen directeur is hij verantwoordelijk voor de visie, de strategie en het beleid van Beeld en Geluid, waar de mediacultuur centraal staat. Van Nispen tot Sevenaer volgt Jan Müller op die op 1 oktober afscheid nam als directeur.

Voor zijn directeurschap bij CPNB werkte Van Nispen tot Sevenaer als directeur bij de Openbare Bibliotheek in Delft (DOK). Onder zijn leiding werd DOK erkend als de modernste bibliotheek ter wereld. Ook was hij in diverse functies betrokken bij de ontwikkeling van televisieprogramma’s, voor zowel de publieke omroepen als de commerciële zenders. Tegenwoordig vervult hij verschillende nevenfuncties. Zo is hij lid van een aantal adviesraden, zoals Mediawijzer.net, Prins Claus Fonds, NTR en TEDx Delft.

Bron: Beeld en Geluid

Bericht delen