dinsdag 16 januari 2018

EO wil nieuwe talkshow Tijs van den Brink

Ook na het stoppen van het late night-praatprogramma Knevel en Van den Brink blijft Tijs van den Brink het journalistieke gezicht van de EO. Dat heeft EO-directeur Arjan Lock gezegd tegen BNR’s Paul van Liempt. De omroep wil dat hij naast het programma Arena een nieuwe talkshow gaat maken.

Lock streeft naar een meer verdiepende en inhoudelijke journalistieke plek dan op dit moment het geval is en een programma met Van den Brink is daar wat hem betreft de meest logische invulling voor. “Dat kan in de zomer zijn. Wij blijven bij Van den Brink, omdat hij een goede journalist is, heel goed past bij de EO en we met hem nog een aantal jaren vooruit kunnen.”

Van den Brink is niet meer rouwig om het schrappen van Knevel en Van den Brink. In NRC Next zegt hij: “Ik weet nog dat ik in mei dit jaar bij mijn directeuren ben langsgegaan met de boodschap: volgens mij is de groei eruit, als je iemand ziet die het beter kan in mijn plaats: voel je vrij. In die tijd zijn allerlei gesprekken gevoerd tussen NPO en EO die hebben geleid tot de conclusie: dit wordt ons laatste seizoen. Na acht jaar is het tijd voor iets nieuws in plaats van KvdB. Prima toch?”

Bron: BNR/NRC Next/Broadcast Magazine

Bericht delen