EO vernieuwt de zondagmorgen op NPO 2
maandag 29 augustus 2022

EO vernieuwt de zondagmorgen op NPO 2

Vanaf 4 september vernieuwt de EO de zondagmorgen op NPO 2. Vanaf dan zijn wekelijks Bid, bedank, bewonder en Nederland zingt op zondag te zien en maandelijks komt de BEAM Kerkdienst terug.

Bid, bedank, bewonder is een nieuw programma waarin Giovanca Ostiana, Marleen Stelling en Jurjen ten Brinke in gesprek gaan met inspirerende Nederlanders over kantelpunten in het leven waar gebed, dankbaarheid en bewondering centraal stonden. Nederland zingt op zondag komt terug in een nieuw jasje, gepresenteerd door Mirjam Bouwman.

Met deze vernieuwingen wil de EO op de zondagmorgen samen met iedereen die dat wil en zoekt bidden, zingen, vragen en geloven. Door te inspireren met het voeren van (geloofs)gesprekken én een te plek bieden om samen hoopvolle liederen te zingen, en te ervaren dat Gods liefde voor iedereen is.

Bid, bedank, bewonder
Bid, bedank, bewonder is elke zondagmorgen te zien om 9.15 uur. In de eerste uitzendingen van zijn professor Erik Scherder, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg en de Surinaams-Nederlandse cardioloog Harriette Verwey te gast.

“Ik ben erg blij dat we in dit programma ruim de tijd hebben voor een gast”, vertelt presentator Marleen Stelling. “In de ontmoeting staan we stil bij zijn of haar levensloop en gaan we in gesprek over bidden, bedanken en bewonderen. Die drie woorden zijn kernbegrippen van wat geloven kan betekenen. Bidden als je contact zoekt met God, bedanken uit dankbaarheid voor wat je hebt gekregen, en de wereld om je heen bewonderen.”

Nederland zingt op zondag
Om 11.05 uur komt Nederland zingt op zondag terug. Dit programma wordt gepresenteerd door Mirjam Bouwman. Naast dat er veel liederen in Nederland Zingt op zondag langskomen, is er gebed en zijn er meditatieve bijdrages van voorgangers uit de breedte van de protestantse kerken in Nederland te zien en horen. Zo zal in de eerste uitzending de overdenking door dominee Albert-Jan Treur van de PKN verzorgd worden.

BEAM Kerkdienst
Vanaf 25 september zendt de EO elke laatste zondag van de maand de BEAM Kerkdienst uit. Dit najaar komt het programma niet uit de studio, maar gaan Joram, de spreker en de band naar middelbare scholen. Naast muziek en de inspiratie van de spreker zijn er ook gesprekken met jongeren die een bijzonder verhaal hebben bij het thema van de uitzending.

Bron: EO/BM
Foto: Presentator Jurjen ten Brinke spreekt met professor Erik Scherder

Bericht delen