dinsdag 16 januari 2018

EO verkoopt format Checkpoint aan ZDF

Het format van het EO-kinderprogramma Checkpoint is verkocht aan de Duitse zender ZDF. In het najaar van 2014 komt de zender met één seizoen van Checkpoint met een eigen presentator en testteam. Ook is er door andere landen interesse getoond in het format.

Daarnaast is er voor de EO nog meer reden tot feest, want Checkpoint start 30 augustus met een nieuw seizoen en is voor de derde keer genomineerd voor de Gouden Stuiver.

Zaterdag 30 augustus start het negende seizoen van Checkpoint met testen. Wat is bijvoorbeeld de beste plek om te schuilen bij een natuurramp? En wat voor dingen kan je allemaal doen in een rallyauto? Klaas en zijn testteam gaan op zoek naar de antwoorden op prangende vragen. In het voorjaar van 2015 volgt seizoen 10.

Het kinderprogramma is voor de derde keer op rij genomineerd voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma. Stemmen kan van 27 augustus tot en met 29 september via www.televizier.nl/ring.

Begin dit jaar ontving Checkpoint De TV-Beeldenprijs voor Beste Jeugdprogramma. In 2012 won Checkpoint de kinderjuryprijs van de Prix Jeunesse 2012 in de categorie non-fictie (7 tot 11 jaar) en de Cinekid publieksprijs 2012 (Kinderkastprijs). Ook won presentator Klaas van Kruistum de MediaSmarties Award 2012 voor favoriete mannelijke presentator onder kinderen.

Bron: EO

Bericht delen