EO thema-avond Loverboys maakt veel los
Dinsdag 16 januari 2018

EO thema-avond Loverboys maakt veel los

eoDe thema-avond over Loverboys, die de Evangelische Omroep afgelopen woensdag op Nederland 3 uitzond, heeft veel losgemaakt. Met deze uitzending wilde de EO jonge meiden attenderen op een nieuwe generatie loverboys. 561.284 Nederlanders bekeken de thema-avond via televisie of Uitzending Gemist, waarvan het merendeel meisjes in de leeftijd van 6 tot 19 jaar.

EO-Nazorg heeft inmiddels tientallen chatsessies gevoerd met en mailtjes ontvangen van jonge meiden. Hier bleef het niet bij: “In de regio Rotterdam Rijnmond heeft de politie al een aantal meldingen binnengekregen van meisjes die specifiek naar aanleiding van de uitzending hulp willen. We verwachten de komende tijd absoluut een toename van signalen als direct gevolg van de uitzending,” stelt Jean Custers.

Om jongeren een spiegel voor te houden ontwikkelde de EO de online test ‘Wat is jouw dangerzone?’. Inmiddels hebben al meer dan 25.000 mensen deze test gedaan op eo.nl/loverboys. Naar aanleiding van alle reacties heeft de EO besloten een DVD van de thema-avond te maken, met name bedoeld voor gebruik op scholen.

Niet alleen jongeren, ook veel ouders hebben de uitzending bekeken en zijn naar de politie gestapt. “We ontvangen veel telefoontjes en e-mails van geschokte ouders die aangeven nu pas door te hebben hoe makkelijk loverboys via internet de kamers van hun kinderen binnen kunnen komen,” aldus Custers.

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen