EO stuurt ouders de schoolbanken in
zaterdag 1 september 2018

EO stuurt ouders de schoolbanken in

Voor het nieuwe EO-programma Een Klas Vol Ouders duiken zestien volwassenen opnieuw de schoolbanken in. Hier nemen ze deel aan de lessen van de laatste twee maanden van groep 8.

Wat volgt, is een bijzondere confrontatie met de wereld waarin ze hun zoons en dochters dagelijks achterlaten. Wat maken de kinderen werkelijk mee in de klas? En welke inzichten levert dit op?

Het programma Een Klas Vol Ouders geeft een zeldzame blik achter de schooldeuren. In de zesdelige serie komt alles langs: taal, rekenen en de eindtoets basisonderwijs, maar ook gymlessen, een sportdag en natuurlijk de musical. De ouders ondervinden nauwgezet hoe het voor hun kinderen is om anno 2018 naar de basisschool te gaan. De bijzondere ervaring leidt bij veel vaders en moeders tot een flashback naar vroeger. Van de spanning om een toets te maken en een cijfer terug te krijgen, tot herinneringen aan pesten. De kijker leeft mee met de grappige situaties en innemende verhalen.

Over het ‘waarom’ van de serie vertelt eindredacteur Herman Wegter: “We hebben allemaal wel een mening over het basisonderwijs. Maar hoe is het écht om anno 2018 als kind op de basisschool te zitten? De ouders die meedoen ervaren aan den lijve wat hun eigen kinderen meemaken. Een prachtig en leerzaam experiment, met verrassende uitkomsten.”

Een Klas Vol Ouders wordt in opdracht van de EO geproduceerd door Vincent TV Producties en is vanaf 3 september elke maandag om 22.10 uur te zien op NPO 1.

Bron: EO/BM

Bericht delen