EO stopt na slechts twee maanden met interactieve talkshow Dit is Nederland
donderdag 13 juni 2024

EO stopt na slechts twee maanden met interactieve talkshow Dit is Nederland

Het EO-praatprogramma Dit is Nederland stopt na deze week. Dat bevestigt een NPO-woordvoerder na berichtgeving van het AD. Het besluit valt slechts twee maanden na de eerste aflevering op 15 april. De talkshow werd elke maandag- en donderdagmiddag uitgezonden.

De NPO vindt het praatprogramma niet onderscheidend genoeg om het naast Tijd voor MAX te programmeren. Eerder was de uitzending van Dit is Nederland al om dezelfde reden vervroegd. Het programma was iedere maandag en donderdag te zien op NPO 2. Na de zomervakantie zou de talkshow dagelijks uitgezonden worden.

“Uiteraard vinden wij dit jammer”, laat een woordvoerder van omroep EO in een reactie weten. “We nemen de opgedane ervaringen mee en hopen die in de toekomst toe te passen in nieuw te ontwikkelen programma’s – met oog voor de regio en het brede midden van Nederland.”

Margje Fikse en Hans van der Steeg presenteerden Dit is Nederland. Kijkers konden live meedoen via een QR-code op het televisiescherm. Ze konden vragen stellen aan de gasten, hun mening geven en stemmen op de stelling van de dag.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Rogier Veldman/EO

Bericht delen