Article header image

EO stopt met Xnoizz Flevo Festival

Het stichtingsbestuur van het Xnoizz Flevo Festival heeft besloten te stoppen met de organisatie van het festival. Dit is gebeurd na overleg met de drie partners: EO, Youth for Christ en JOP. Tegelijk ontstaat een initiatief om in 2013 een nieuw jongerenfestival neer te zetten. Dalende bezoekersaantallen maken dit besluit noodzakelijk, zo stelt het bestuur. Deze daling past in een trend die bij meer jongerenfestivals te zien is. Na overleg met de drie partners bleek er geen mogelijkheid om binnen de kaders van de huidige samenwerking in 2013 een financieel gezond festival te organiseren.

Het stichtingsbestuur kijkt positief terug op de samenwerking met de drie partners en de bijdrage die elke organisatie aan het Xnoizz Flevo Festival heeft geleverd. “Omdat het Xnoizz Flevo Festival al 35 jaar ontzettend veel betekent in de levens van jongeren, zijn we dankbaar dat er een initiatief is voor een vernieuwd festival. We zijn ook dankbaar voor de enorme inzet van onze vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen”, aldus Edward de Kam, voorzitter van het festivalbestuur en directeur van Youth for Christ.

De stichting stopt met het organiseren van het Xnoizz Flevo Festival. Tegelijk is onderzocht of er iets nieuws kan ontstaan. Momenteel werkt Aad Peters, tv-producent en eigenaar van de ark van Noach, aan een vervolg op het festival. Hij wil een festival opzetten dat een podium biedt aan christelijke jongeren en op een creatieve manier maatschappelijke thema’s aansnijdt. “We hopen dat Aad echt iets moois voor jongeren neer kan zetten”, aldus De Kam.

Bron: Flevofestival.nl

Bericht delen