EO-programma De Kist viert 200e aflevering
vrijdag 24 september 2021

EO-programma De Kist viert 200e aflevering

Op maandag 4 oktober zendt de EO de 200e aflevering van De Kist uit. Een bijzonder jubileum voor het programma waarin EO-presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders spreekt over de essentie van het leven en de dood.

In deze aflevering gaat hij voor het eerst in de geschiedenis terug naar een gast. Zeven jaar na hun eerste ontmoeting spreekt hij opnieuw met Ernst Daniël Smid. Ter ere van het jubileum verschijnt er ook het boek De Kist – bekende Nederlanders over de grote vragen van het leven en volgt er na de 200e aflevering de Nacht van De Kist: een marathon van tien herhalingen uit verschillende seizoenen van het programma.

EO-presentator Kefah Allush: “Het is bijzonder dat de De Kist al 200 afleveringen relevante vragen en inzichten over leven en dood ter tafel brengt. Hoe lang en hoe vaak ik dit ook doe, het blijft altijd indruk op mij maken dat gasten met mij op zoek willen gaan naar wat wezenlijk is in hun bestaan. Elk gesprek is een dans die mij, en hopelijk ook de kijker, verrijkt.”

De Kist met Ernst Daniël Smid is te zien op maandag 4 oktober om 23.15 uur bij de EO op NPO 2, gevolgd door de marathon met tien herhalingen met onder anderen Joop Braakhekke, Joost Zwagerman, Evi Hanssen en Peter van Uhm.

Bron: EO/BM

Bericht delen