EO presenteert tweede Concert van hoop
maandag 1 maart 2021

EO presenteert tweede Concert van hoop

Een jaar na het uitbreken van de coronapandemie zendt de EO een tweede Concert van hoop uit, live vanuit een leeg Rotterdam Ahoy. Samen met het Oranje Fonds wil de EO door muziek en verhalen opnieuw hoop geven.

Tijdens het concert zijn er optredens van Guus Meeuwis, Diggy Dex, Suzan & Freek en andere artiesten begeleid door het Metropole Orkest. Daarnaast zijn er hoopvolle verhalen van mensen die zich als maatje via het Oranje Fonds inzetten voor een ander, omdat juist nu niemand er alleen voor moet staan. Via eo.nl/concertvanhoop kan iedereen een hoopvol lied uit het concert doorsturen naar iemand die wel wat hoop kan gebruiken.

EO-presentator Bert van Leeuwen: “Wie had vorig jaar kunnen denken dat we nu, maart 2021, nog middenin de coronacrisis zouden zitten? Maar ik ben hoopvol. Het voorjaar komt eraan, we zien dat mensen oog hebben voor elkaar en voor elkaar klaar willen staan. Het is belangrijk dat we dat blijven doen. Ik hoop dat deze avond naast een te gek concert ook een inspiratie mag zijn voor veel mensen om zich in te zetten voor anderen.”

Guus Meeuwis: “Wij als artiesten weten als geen ander hoe hoopvol muziek is. Muziek kan de last dragen, daar wordt het lichter van. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn steentje mag bijdragen.”

Concert van hoop is woensdag 10 maart om 20.30 uur te zien bij de EO op NPO 1.

Bron: EO/BM

Bericht delen