Woensdag 17 januari 2018

EO komt met Tijs en de ramadan

EO-presentator Tijs van den Brink gaat de komende maand op een bijzondere manier in gesprek met Nederlandse moslims. In Tijs en de ramadan wordt hij door een online-panel aangestuurd als hij tijdens de ramadan in de wereld duikt van zijn islamitische landgenoten.

Zo verblijft hij een aantal dagen bij een Nederlands moslimgezin om met hen mee te vasten en het Suikerfeest mee te maken. 

In zijn journalistieke ontdekkingstocht wordt Van den Brink aangestuurd door een online-panel van 100 Nederlanders die nauwelijks tot geen contact hebben met moslims. Tijdens het maken van dit tv-project kijken zij mee en geven ze aan welke vragen zij beantwoord willen zien. Op andere momenten bepalen ze mee wie Van den Brink gaat ontmoeten. Of reageren ze op gesprekken die hij heeft. 

Van den Brink: “Internet en televisie vloeien hier echt samen. Het is een unieke vorm van crowdsourcing waarbij de inbreng van het online-panel direct invloed heeft op de inhoud van het programma. Dat maakt dit project extra spannend en interessant om te maken.”

Uitzending: vanaf maandag 26 juni om 21.30 uur op NPO 2.

Bron: EO/BM

Bericht delen