EO-Jongerendag trekt 15.000 bezoekers
zaterdag 25 mei 2019

EO-Jongerendag trekt 15.000 bezoekers

Hoewel het aantal gelovige jongeren al jaren terugloopt, blijft de EO-Jongerendag een onverminderd groot succes. In een stampvol Ahoy in Rotterdam zijn zaterdag zo’n 15.000 jongeren bij elkaar gekomen voor optredens van onder meer Hillsong Young & Free, Tauren Wells en I AM THEY.

Het thema van dit jaar was ‘Beam the light’, vrij vertaald van de bijbeltekst waarin Jezus zegt het licht van de wereld te zijn. Een toepasselijk thema, volgens EO-presentator Joram Kaat. “Uit onderzoeken blijkt dat er veel eenzaamheid, depressies en prestatiedruk onder jongeren bestaan. Wij zoeken daarom naar iets om die duisternis op te vullen. God kan dat licht zijn, is de boodschap.”

EO-directeur Arjan Lock ziet dat deze dag belangrijk is voor de omroep: “De EO is een organisatie waar jongeren ook heel erg bij horen. Het is fantastisch om te zien dat hier 15.000 jongeren op af komen om met elkaar het geloof te beleven: te zingen, te springen en te dansen. Maar ook om momenten te hebben om na te denken over wat echt belangrijk is.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen