EO hoeft niet te fuseren
Dinsdag 16 januari 2018

EO hoeft niet te fuseren

eoDe EO is de enige ledenomroep in Hilversum die zelfstandig mag blijven bestaan. Daarmee willen de omroepdirecties de weg vrijmaken voor vergaande samenwerking tussen de andere omroepen. Dit meldt De Volkskrant. De EO is volgens collega-omroepen zeer geprofileerd en kan kleur geven aan het het bestel in Hilversum. Bovendien is de EO zelf bang dat de religieuze identiteit van de omroep verwatert als ze aansluiting zoekt bij andere christelijk georiënteerde omroepen, zoals de KRO en de NCRV.

De omroepdirecties overleggen donderdag met cultuurminister Marja van Bijsterveldt (CDA). BNN en de VARA zijn het eens over samenwerking. De KRO wil samenwerken met de NCRV en de kleine christelijke omroepen zoals RKK en IKON. De AVRO praat met zowel de TROS als de VPRO over samenwerking. Door de programmakeuze op het gebied van kunst en cultuur is de aansluiting met de VPRO op dit moment sterker, zegt AVRO-directeur Willemijn Maas. “Ik kan me voorstellen dat mensen zo denken, maar we onderzoeken beide opties”. De VPRO wil geen commentaar geven op de samenwerkingsplannen.

Los van deze samenwerking overwegen de AVRO, VPRO en NTR het oprichten van een gezamenlijke cultuurredactie. “In het kader van efficiency en samenwerking onderzoeken wij ook deze mogelijkheid”, zegt Maas. Voor de TROS is de AVRO een serieuze gesprekspartner, maar liever gaat ze samen met Omroep MAX en eventueel met de nieuwkomer WNL.

Bron: De Volkskrant/Broadcast Magazine

Bericht delen