EO en KRO-NCRV zoeken alternatieve vorm voor The Passion
maandag 16 maart 2020

EO en KRO-NCRV zoeken alternatieve vorm voor The Passion

De omroepen EO en KRO-NCRV, producent Mediawater en gaststad Roermond werken aan een alternatief scenario voor The Passion, de muzikale vertelling over het lijden en sterven van Jezus.

Het evenement kan dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen niet in de geplande vorm met publiek doorgaan. Alle partijen voelen de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen, en tussen mensen onderling, juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen. Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden.

EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV directeur Peter Kuipers: “Helaas betekent dit nieuws dat fysiek bezoek naar The Passion niet meer kan. Er wordt nu achter de schermen alles gedaan om iedereen thuis te bereiken. Het verhaal van The Passion gaat over Jezus die weet wat alleen gelaten worden en lijden ten diepste betekent. Juist nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, zoeken we in het verhaal van The Passion naar troost en houvast. Hiermee is het verhaal van de liefde die alles overwint in vele woonkamers te horen.”

Burgermeester Rianne Donders van Roermond: “Wij hebben als stad voor The Passion gekozen vanuit de kracht van verbinding tussen mensen. Juist nu, waarin veel mensen het moeilijk hebben, kan het verhaal van The Passion extra krachtig kan zijn.”

De komende weken wordt het alternatieve scenario verder uitgewerkt door producent Mediawater en de omroepen EO en KRO-NCRV, in overleg met de gemeente. De richtlijnen van de autoriteiten blijven daarbij uiteraard leidend. Gezondheid en veiligheid staan voorop.

Bron: EO/BM

Bericht delen