Dinsdag 16 januari 2018

EO distantieert zich van Passie in de Polder

Henk van Rhee, algemeen directeur van de Stichting Tot Heil des Volks, verweet maandag op habakuk.nu de EO met een pornoproducent in zee te zijn gegaan. Hij doelt hiermee op het programma Passie in de Polder van tv-producent No Pictures Please (NPP), het productiebedrijf van Ewout Genemans dat voor de EO het programma De Gilfactor maakte. Productiehuis en EO-huisleverancier Skyhigh TV heeft bovendien aandelen in NPP.

De EO licht op haar site een en ander toe. Voor het programma De Gilfactor rondde NPP de opnames eind juni al af. Vervolgens werd half september bekend dat er voor RTL 5 een programma werd geproduceerd onder de titel Passie in de Polder, ook geproduceerd door NPP. Skyhigh TV, dat regelmatig programma’s maakt voor de EO, is dit jaar aandeelhouder van NPP geworden.

De EO heeft direct nadat zij hoorden over Passie in de Polder zowel met NPP als met de directie van Skyhigh TV een gesprek gevoerd. EO neemt afstand van de productie en zowel Skyhigh als NPP weten dat als er een nieuwe serie van Passie in de Polder komt, zij dan niet meer met hen als producent in zee zouden gaan.

Ewout Genemans: “Ik ben een onafhankelijk producent en mag maken wat ik wil voor andere partijen, bij de programma’s die wij bedenken zit niemand mee te kijken, ook niet van Skyhigh TV. Maar ik snap goed dat de EO niet gecharmeerd is van Passie in de Polder, dat programma past ook heel duidelijk niet bij hen.”

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen