Woensdag 17 januari 2018

EO brengt nieuwe serie Mensjesrechten op NPO Zapp

Mensjesrechten, een programma van de EO dat vroeger door de IKON werd gemaakt, portretteert kinderen en tieners van over de hele wereld, die dromen over een ander leven. Over een mooie toekomst waarin ze kunnen worden wat ze willen.

In een dorp onder de rook van Rotterdam zien we vijf jongens die, ondanks hun etnische en culturele verschillen, samen een buurtfeest weten te organiseren. 

Verder is er een aflevering over een Mongools circusmeisje, een vrolijk blind jongetje in India, een Nederlands rap-talent en een vluchtelingjongetje dat op zomerkamp in Europa mag. 

In de laatste aflevering worstelt een meisje met de echtscheiding van haar ouders.

De nieuwste documentaires van Mensjesrechten gingen oktober 2017 in première op filmfestival Cinekid en in november op IDFA. Later dit seizoen is Mensjesrechten te zien op filmfestival Movies that Matter en het Internationaal Film Festival Rotterdam.

Mensjesrechten is regelmatig onderscheiden met internationale filmprijzen. Zo wonnen de documentairemakers in 2015 de Cinekid Gouden Kinderkast voor beste Nederlandse televisieproductie en werd de documentaire Mijn lijf, mijn leven van regisseur Els van Driel in oktober 2017 bekroond met de UNICEF Japan Prize.

Mensjesrechten: 9 films van een kwartier, vanaf 25 februari om 19.25 uur op NPO Zapp.

Bron: EO/BM

Bericht delen