EndemolShine Nederland verkoopt familieshow Blow Up aan Australië
maandag 22 augustus 2022

EndemolShine Nederland verkoopt familieshow Blow Up aan Australië

EndemolShine Nederland heeft haar kleurrijke familieshow Blow Up verkocht aan Australië. De competitieshow, waarin de beste ballonkunstenaars, decorateurs en twisters van het land tegen elkaar strijden om van gewone (biologisch afbreekbare) ballonnen buitengewone kunstwerken te maken, zal in 2023 op Channel 7 en streamingplatform 7plus te zien zijn.

De presentatie is in handen van acteur Stephen Curry en komiek Becky Lucas, samen met ballonnenkunstenaar Chris Adamo en een reeks bekende gastjuryleden. In Nederland heeft EndemolShine Nederland het format met succes ontwikkeld en geproduceerd voor familiezender RTL 4, waar het gepresenteerd werd door Chantal Janzen en Martijn Krabbé.

Rob van der Vleugel, Managing Director EndemolShine Nederland: “Met Blow Up mikten wij met name op gezinnen met jonge kinderen, die wij wilden meenemen in een nieuwe schitterende wereld vol verwondering, plezier en gigantische ballonsculpturen. Dat wij die doelgroep hebben weten te bereiken met hele mooie scores voor RTL 4, die ver boven het zendergemiddelde uitkwamen en opvallend hoog scoorde binnen de jongere doelgroep maakt ons uiteraard trots. En dat het programma na het succes in Nederland nu naar Australië reist, een toonaangevend land dat de laatste jaren fungeert als poort naar de rest van de wereld, is de ultieme kroon op ons werk. We verwachten dan ook snel te kunnen melden dat er nog meer landen volgen.”

Bron: EndemolShine Nederland/BM

Bericht delen