Article header image

Endemol ziet muziek in Plan B

Endemol heeft van het Spaanse productiehuis 7Yaccion de internationale rechten overgenomen van het interactieve dance music format Plan B. Het format is gebaseerd op het innnovatieve platform dat onderdeel is van de Spaanse kijkcijferhit The Anthill en heeft al een reeks nummer een-hits gegenereerd.

Plan B maakt gebruik van social media en televisie om mensen die elkaar niet kennen er toe aan te sporen samen via internet muziek te maken en originele dance tracks te online te zetten die meteen zijn te downloaden. Een bekende dj doet bijvoorbeeld een voorzet met een baseline en daar kunnen anderen dan hun bijdrag aan leveren door er bijvoorbeeld een gitaar solo of zanglijn aan toe te voegen. De dj selecteert vervolgens de beste uploads en componeert het geheel tot een afgeronde track.

Tijdens het tv-programma spelen artiesten live mee, waardoor de nummers nog verder afgemaakt worden. Aan het eind van elke uitzending wordt de afgeronde track uitgebracht en dan meteen beschikbaar om te downloaden. Iedereen die er aan heeft bijgedragen is voo reen deel eigenaar van het nummer. Endemol USA gaat nauw samen werken met 7Yaccion om Plan B verder door te ontwikkelen voor de internationale markt. Tijdens Mip RV 2012 in Cannes zal Endemol het lanceren.

Bron: Endemol

Bericht delen