Article header image

Endemol: 'Pieter Storms checkt zelf feiten niet'

Productiemaatschappij Endemol is teleurgesteld in Pieter Storms. Storms riep dinsdag in De Wereld Draait Door dat de journalistiek verloedert en bijna geen journalist zijn feiten meer checkt. Hij sprak van de ‘Endemollisering van de journalistiek’. Daar is de Endemol-directie niet blij mee: “Misschien moeten wij het maar als een compliment zien dat je ons vereenzelvigt met amusement. Maar hou ons toch maar buiten je aanklacht. Want je feiten kloppen niet en je kan niet met iedereen ruzie maken.”

Endemol benadrukt in een open brief dat zij amper journalistieke producties levert. “Endemol Nederland richt zich niet primair op journalistieke producties. Met trots maken wij zeer succesvolle shows als Eén tegen 100, Ushi & Dushi, Miljoenenjacht, GTST, Holland’s Next Top Model, Het Mooiste Pand van Nederland, Herrie in de Keuken, All You Need is Love, SOS Sonja, Hart in Aktie en de TV-Makelaar. En we zijn ook bekend van titels als Baantjer, Gooische Vrouwen, Wipeout, Dancing with the Stars en de Donorshow. Wat hebben wij de journalistiek misdaan?”

Het programma van Peter R. de Vries komt wel bij Endemol vandaan. “En dat is wel degelijk journalistiek. Uit jouw brief maken we op dat jij je zorgen maakt over journalisten die hun feiten niet checken. We gaan er vanuit dat zelfs jij het niet aandurft om te zeggen dat dit voor Peter R. de Vries geldt.”

De directeuren van Endemol begrijpen niets van Storms, laten zij weten in de open brief. “Waar komt dit in hemelsnaam vandaan?”

Bron: Mediacourant

Bericht delen