Dinsdag 16 januari 2018

Endemol krijgt meer tijd voor schuldsanering

Televisieproducent Endemol heeft van zijn schuldeisers uitstel gekregen tot begin februari 2012 om zijn schuldenlast van meer dan 2 miljard euro te saneren. Het uitstel geeft het mediabedrijf ademruimte voor een herstructurering van de schuldenlast, nadat Endemol eerder dit jaar zijn bankconvenanten schond. Het bedrijf had tot 13 december van dit jaar de tijd gekregen van zijn schuldeisers om een besluit te nemen over hoe de enorme schuldenlast moet worden aangepakt.

Endemol is voor tweederde in handen van de kredietverstrekkers van het bedrijf, waaronder Barclays plc (BCS) en Barclays Capital, Royal Bank of Scotland PLC (RBS), en een aantal hedgefondsen die schuldpapier van het bedrijf opkochten. Het overige, derde deel is in handen van een consortium bestaande uit Mediaset SpA (MS.MI), Goldman Sachs Group Inc. (GS) en het investeringsfonds van Endemol-medeoprichter John de Mol, Cyrte Investments BV.

Begin december meldde de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore dat Endemol-schuldeisers het mediabedrijf wilden overnemen, de schuld omzetten in aandelen om die vervolgens te willen verkopen. Op 12 december bracht het Amerikaanse mediaconcern Time Warner Inc (TWX) een bod uit van 1 miljard euro in contanten.

Bron: Beurs.nl/RTL Nieuws

Bericht delen