Woensdag 17 januari 2018

Drie Emmy-nominaties voor jeugdprogramma’s

Drie Nederlandse kinderprogramma’s zijn genomineerd voor een Emmy Award. Het gaat om Full Proof van de NTR, Kasper en de Kerstengelen van AVROTROS en Mehmet Met de Gele Laarzen van KRO-NCRV. In april 2017 worden de Emmy-uitslagen bekend.

Full Proof is een wetenschapsprogramma speciaal voor kinderen, gemaakt door de makers van Het Klokhuis. De genomineerde uitzending gaat over Aung. Hij is 11 jaar oud en woont in Bagan, een tempelstad in Myanmar. Hij verdiept zich in de bouw van koepels.

Kasper en de Kerstengelen is gemaakt door AVROTROS en producent NL Film en TV. Het programma gaat over Kasper die astronaut wil worden om verre ruimtereizen te kunnen maken. Wat hem nu vooral dwars zit is dat hij moest verhuizen van de stad naar een molen op het platteland.

Mehmet Met de Gele Laarzen van KRO-NCRV en producent Corrino Media Group gaat over het meisje Merel. Op zolder vindt de elfjarige een foto van haar oma met een knappe, langharige man: Mehmet. Haar moeder wil niks van hem weten, maar oma verklapt het grote geheim: deze besnorde Turk is Merels biologische opa. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen