Woensdag 17 januari 2018

Emmy Awards in het teken van kritiek op Trump

Dat Hollywood geen fan is van de Amerikaanse president Donald Trump bleek zondagavond weer eens tijdens de 69e editie van de Emmy Awards in Los Angeles. De jaarlijkse show waarin de felbegeerde televisieprijzen werden uitgereikt, stond bol van grappen en kritiek op Trump.

Saturday Night Live had een uitstekende avond in Los Angeles: de show won negen prijzen, onder meer voor Hillary Clinton-imitator Kate McKinnon en Melissa McCarthy, die Trumps ex-woordvoerder Sean Spicer nadeed.

Spicer had een hoofdrol bij de prijsuitreiking. Hij kwam het podium op nadat presentator Stephen Colbert had gevraagd hoeveel mensen naar de uitreiking keken. “Dit is het grootste publiek dat ooit naar de uitreiking van de Emmy Awards heeft gekeken”, riep hij. “Punt!”

De belangrijke prijs voor beste dramaserie ging naar The Handmaid’s Tale. Velen zagen in de serie over een vrouwonvriendelijke dystopie parallellen met de verkiezing van Trump. De serie sleepte in totaal vijf Emmy’s in de wacht; twee daarvan waren er voor de actrices Elisabeth Moss en Ann Dowd.

Veep won de Emmy voor beste comedyserie. Julia Louis-Dreyfus won haar zesde prijs op rij voor haar hoofdrol, een record. “We hadden een verhaallijn over een politicus die werd afgezet”, zei de actrice over de show over de gesjeesde vice-president. “We hebben het maar niet gedaan, uit angst dat iemand anders ons voor zou zijn.”

Andere Emmy-winnaars zijn de miniserie Big Little Lies met Oscar-winnaar Nicole Kidman en Sterling K. Brown voor zijn rol als Randall Pearson in This Is Us. De Amerikaanse versie van The Voice heeft voor de vierde keer een Emmy Award gewonnen. 

Bron: NOS/BM

Bericht delen