Emma Wortelboer en Jurre Geluk laten zich steken en prikken
woensdag 23 december 2020

Emma Wortelboer en Jurre Geluk laten zich steken en prikken

Wat gebeurt er als je je laat steken en prikken door de wilde dieren die in je eigen achtertuin te vinden zijn? In het nieuwe kinderprogramma Steken en Prikken trekken Emma Wortelboer en Jurre Geluk door de Nederlandse natuur om het uit te zoeken.

Onder begeleiding van bioloog Roy Veldhuizen en huisarts Addy Valenkamp onderzoeken Jurre en Emma wat er precies gebeurt wanneer je geprikt wordt door bijvoorbeeld een wesp, een hoornaar of een rode bosmier. Ook laten ze zich bijten door onder andere een sabelsprinkhaan en ervaren ze hoe hard de Noordzeekrab kan knijpen met zijn scharen.

Hoe doet zo’n dier dat precies? Wat gebeurt er in je lichaam als je gestoken of gebeten bent? En wist je überhaupt dat al deze mooie dieren in Nederland voorkomen? Steken en Prikken is vanaf 9 januari elke zaterdag om 10.05 uur te zien bij BNNVARA op Zapp.

Bioloog Roy Veldhuizen legt de kijker alles uit over het dier dat die uitzending centraal staat. Jurre en Emma delen tijdens de steek hun ervaring met de jonge kijker en leren van dokter Addy hoe de beet na afloop het beste behandeld kan worden. Vaak volstaat een pleister of een beetje koud water, maar soms vechten de presentatoren zichtbaar tegen hun tranen.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen