Emiel Neervoort en Sander van Meurs benoemd tot co-ceo van de TM Group
donderdag 8 april 2021

Emiel Neervoort en Sander van Meurs benoemd tot co-ceo van de TM Group

Na 15 succesvolle jaren zal Taco Zimmerman een stap terug doen in het bedrijf dat hij ooit oprichtte. Emiel Neervoort en Sander van Meurs zullen gezamenlijk de leiding nemen over de TM Group en daarmee is de cultuur, ambitie en continuïteit van het mediabedrijf gewaarborgd. Zimmerman (foto) blijft tot het einde van dit jaar nog betrokken als aandeelhouder en boardmember.

In de zomer van 2006 startte Taco Zimmerman in een kelder op het Media Park met productiehuis Tuvalu Media. Het bedrijf groeide snel met titels als Groeten van MAX, Babyboom, Rot Op naar je Eigen Land, Maestro en Brugklas. In 2017 nam het Franse mediabedrijf Newen, onderdeel van TF1, een meerderheidsbelang in de TM Group, dat inmiddels naast Tuvalu Media ook uit de productiehuizen Pupkin, Column Film en CCCP bestaat. De TM Group is nu één van Nederlands grootste producenten, met meer dan 40 titels per jaar, zowel fictie als non-fictie, die te zien zijn op alle grote nationale zenders en internationale platformen.

Emiel Neervoort begon in 2008 bij Tuvalu Media als eindredacteur en was daarvoor werkzaam bij Endemol, SBS en de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2017 vormt hij samen met Remco van der Kruk het management van Tuvalu Media. Hij is verantwoordelijk voor spraakmakende non-fictie titels zoals Travel with a Goat, DNA Onbekend en Kamp van Koningsbrugge. Daarnaast stond Neervoort aan de wieg van titels zoals De Kliniek, Brugklas en H3L. Brugklas is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met lokale versies in tien landen en vele internationale prijzen. Zie hieronder het gesprek met Emiel Neervoort dat BM op 31 maart online heeft gezet.

Sander van Meurs begon als producer in 1995 en werkte aan programma’s, speelfilms, live televisie-events en dramaseries. Hij werkte bij de NPS (nu NTR), waarna hij uiteindelijk samen met Pieter Kuijpers en Iris Otten Pupkin oprichtte. In zijn rol als Managing Director is hij verantwoordelijk voor de titels Riphagen, de eerste Nederlandse Netflix Original Ares, de jeugdserie Zeven Kleine Criminelen en Gouden Kalf winnaar Aanmodderfokker. Daarnaast was Van Meurs de afgelopen jaren bestuurslid bij de Vereniging van Nederlandse Content Producenten.

Douwe van der Werf blijft aan als CFO van de TM Groep, aandeelhouder en boardmember. Emiel Neervoort blijft samen met Remco van der Kruk het huidige management van Tuvalu Media vormen. Sander van Meurs continueert zijn rol als MD van Pupkin, samen met zijn creatieve partners Pieter Kuijpers en Iris Otten.

Taco Zimmerman: “Na 15 prachtige jaren maak ik graag plaats voor een volgende generatie. Het is best gek om na al die jaren ‘je eigen bedrijf’ te verlaten. Het fundament is gelukkig super stevig en met Emiel, Sander en Douwe is het productiehuis in goede handen en klaar voor de toekomst.”

Bron: TM Group/BM

Bericht delen