Ellen Windemuth blij met Oscar voor My Octopus Teacher
maandag 26 april 2021

Ellen Windemuth blij met Oscar voor My Octopus Teacher

My Octopus Teacher is een Netflix documentaire uit 2020, geregisseerd door Pippa Ehrlich en James Reed, die een jaar volgt waarin Craig Foster een relatie smeedt met een octopus in Zuid-Afrika.

De productie kreeg gisteren een Oscar voor beste documentaire. Ellen Windemuth van het Nederlandse filmproductie- en distributiebedrijf Off The Fence is reuze blij met de prijs. Zij is de executive producer van de winnende productie.

My Octopus Teacher vertelt het verhaal van filmmaker en milieuactivist Craig Foster, die een buitengewone band ontwikkelt met een nieuwsgierige octopus die leeft in het Great African Seaforest aan de kust van Zuid-Afrika. De documentaire, die gedeeltelijk in Wijk aan Zee werd gemonteerd, heeft miljoenen kijkers bereikt sinds de première op Netflix afgelopen september.

Het is een samenwerking tussen Off the Fence, Netflix en het Sea Change Project, een ngo die mensen bewust maakt van de schoonheid en het ecologische belang van het kelpbos in Zuid-Afrika. De overwinning volgt op een reeks andere onderscheidingen voor My Octopus Teacher, waaronder de BAFTA voor beste documentaire, EarthxFilm’s Best Jury Award 2020, vier prijzen op het Jackson Wild Film Festival, de PGA Award en de Pare Lorentz Award.

Ellen Windemuth, CEO van Off The Fence en oprichter van streamingplatform WaterBear Network: “De Oscar is een bewijs van de genezende kracht van de natuur en benadrukt dat het leven in de oceaan echt belangrijk is voor mensen. Op basis van dit idee hebben we het WaterBear Network opgericht om deze waarden terug te brengen in de huizen en harten van onze kijkers.”

WaterBear Network, gelanceerd in Amsterdam in december 2020, is een gratis streamingplatform met bekroonde documentaires en originele inhoud, geïnspireerd op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het is inmiddels beschikbaar in 40 landen, waaronder Nederland.

Off the Fence in Amsterdam is sinds 1994 een onafhankelijke producent van documentaires, die wereldwijd te zien zijn. Het productiebedrijf heeft inmiddels meer dan 500 uur aan televisieprogramma’s gemaakt voor een breed scala van internationale omroepen, waaronder History Channel, MTV, BBC, Channel 4, MSNBC, PBS, National Geographic Channel, Discovery, The Weather Channel en ZDF.

Bron: BM

Bericht delen