Eisen Talpa in TMG-overname afgewezen
Woensdag 17 januari 2018

Eisen Talpa in TMG-overname afgewezen

De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft het verzoek van Talpa in de TMG-zaak afgewezen. Het bedrijf van John de Mol stapte naar de kamer omdat het vond dat het nooit een eerlijke kans heeft gehad in de biedingsstrijd met Mediahuis/VP Exploitatie. Talpa wilde dat de Ondernemingskamer een onafhankelijk commissaris zou benoemen bij TMG. Die eis is van de hand gewezen.

De raadsman van de op het zijspoor gezette raad van bestuur eiste vorige week de schorsing onmiddellijk op te heffen. De raad van commissarissen zou hen onder druk hebben gezet om te kiezen voor Mediahuis, terwijl ze zelf nog niet zover zouden zijn geweest. Maar de Ondernemingskamer meldde gisteravond dat de schorsing van de twee topmannen terecht was.

Door de uitspraak van de Ondernemingskamer kunnen de Vlamingen van Mediahuis hun plannen om TMG over te nemen voortzetten. Een woordvoerder van TMG: “Dit is een belangrijke stap is naar duidelijkheid. Deze uitspraak bevestigt de ingezette koers en TMG zal zich verder richten op de uitvoering van het met Mediahuis en VP Exploitatie gesloten merger protocol. Daarnaast zal de Raad van Commissarissen samen met de recent benoemde interim-bestuurder Hans Bakker de komende tijd zijn aandacht richten op het creëren van interne rust, zodat de volledige focus van alle medewerkers weer kan uitgaan naar de producten en diensten die TMG haar klanten en lezers biedt.”

Er is nog een mogelijkheid tot cassatie bij de Hoge Raad. Het is nog niet bekend of Talpa daar gebruik van maakt. Daarnaast volgt er apart nog een inhoudelijke behandeling van het verzoek van Talpa om een onderzoek in te stellen naar het beleid en de gang van zaken bij TMG.

Bron: TMG/BM

Bericht delen