Eerste stappen mediabreed convenant zijn feit
woensdag 16 maart 2022

Eerste stappen mediabreed convenant zijn feit

Op initiatief van RTL Nederland heeft het bedrijf samen met Talpa Network de eerste stappen gezet voor een mediabreed convenant ten behoeve van een veilige en inspirerende werkomgeving voor zowel makers, deelnemers en andere betrokkenen.

Extern adviseur Inge Brakman is aangetrokken om dit convenant samen met Louise Doorman vorm te geven. De NPO en de Vereniging van Nederlandse Content Producenten (NCP) hebben hun steun toegezegd. Mores.online neemt de rol op zich van overkoepelend en onafhankelijk meldpunt.

Sven Sauvé, CEO RTL Nederland: “Creativiteit floreert in een cultuur die veilig en open is. Waar nieuwe perspectieven worden toegejuicht en waarin iedereen met respect wordt behandeld. Gewenst gedrag, dat is waar het convenant richting aan moet geven. Ik ben heel blij dat we daarvoor de expertise en ervaring van Inge Brakman tot onze beschikking hebben. De tweede belofte die we inlossen, is het opzetten van een overkoepelend meldpunt. Mores.online is al sinds 2018 actief en heeft in onze gesprekken aangeboden deze rol te vervullen.”

“Het is goed dat we als branche stappen zetten en tegelijkertijd blijft het ook de verantwoordelijkheid van elke afzonderlijke partij om actief te werken aan een sociaal veilige cultuur op de werkvloer. En dat we voor de schermen blijven bijdragen aan positieve beeldvorming waarin iedereen in Nederland zich kan herkennen.”

Over de ronde tafel sessie van vandaag, 16 maart, zegt Sauvé: “Ik ben heel blij met dit initiatief van Staatssecretaris Uslu. Het was een Inhoudelijke sessie met veel expertise aan tafel, die de complexiteit van het onderwerp goed belichtte. Ik neem veel inzichten mee, die gaan helpen bij de volgende stappen om het convenant rond te maken, waar hopelijk heel zakelijk Nederland zijn voordeel mee kan doen.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen