Eerste beelden van speelfilm Mijn vader is een vliegtuig
maandag 21 juni 2021

Eerste beelden van speelfilm Mijn vader is een vliegtuig

Nu te zien: de eerste beelden van de speelfilm Mijn vader is een vliegtuig met in de hoofdrollen Elise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans en Stefan Rokebrand.

De film is geregisseerd door Antoinette Beumer (De Gelukkige Huisvrouw, Loft, Jackie, Soof) en gebaseerd op haar gelijknamige roman uit 2018. Maaik Krijgsman schreef het filmscenario. Mijn vader is een vliegtuig zal op 24 september het Nederlands Film Festival openen en is vanaf 30 september landelijk te zien in de bioscoop.

Synopsis
Eva (Elise Schaap) lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder (Liz Snoijink) plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader (Pierre Bokma) die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

De film is geproduceerd door Topkapi Films in coproductie met VPRO en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het CoBO Fonds. Distributeur September Film brengt de film landelijk uit in de bioscoop.

Bron: September Film/BM

Bericht delen