Dinsdag 16 januari 2018

Eerbetoon John Kraaijkamp op diverse zenders

Diverse programma’s met daarin de gisteren overleden John Kraaijkamp worden vandaag herhaald. RTL 4 heeft de programmering voor vanavond gewijzigd. Bij Het Zonnetje In Huis wordt om 20.30 uur aan het uitzendschema toegevoegd. Bij Het Zonnetje In Huis biedt onder meer een blik achter de schermen bij de serie en een interview met John Kraaijkamp. Dit programma werd in 2007 gemaakt door Hans de Korte, die ook een aantal seizoenen van Het Zonnetje In Huis regisseerde.De series die gepland stonden vanaf 20.30 uur schuiven allemaal een halfuur naar achteren.

Het digitale themakanaal Best 24 staat ook vanavond stil bij het overlijden van John Kraaijkamp. In het TV Monument (21.15 uur) dat aan hem gewijd is, vertellen verschillende mensen over het leven en belang van deze grote Nederlandse acteur en entertainer. Han Peekel interviewt onder anderen zoon John Kraaijkamp jr over zijn vader. Daarnaast zijn er ook beelden van de 85ste verjaardag van Kraaijkamp, waarbij vele bekende Nederlanders langskwamen om de jarige te feliciteren.

De AVRO brengt om 22.045 uur op Nederland 2 de verkorte versie van Opium die 21 april 2010 aan John Kraaijkamp was gewijd. Presentator Cornald Maas bezoekt vrienden, familie en collega’s van Kraaijkamp. Onder meer zoon Johnny Kraaijkamp jr., goede vriend Lex Daniëls, en collega’s Joop van den Ende en Pierre Bokma vertellen openhartig het verhaal van een acteur wiens passie en gedrevenheid hem uiteindelijk naar de absolute top van zijn vak voerden.

Bron: RTL/NCRV/AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen