Dinsdag 16 januari 2018

EenVandaag werkt samen met regio-omroepen

EenVandaag en de dertien regionale publieke omroepen zetten een nieuwe stap in de samenwerking. Verslaggevers maken gezamenlijk verhalen over regionale kwesties die ook landelijk relevant zijn, met als doel de publieke journalistiek te versterken.

Bij EenVandaag en L1 (Limburg) is maandag de eerste reportage te zien, waarin de effecten van bezuinigingen op de lokale brandweer onderzocht worden. De journalistieke samenwerking is een voortzetting van een uitwisseling die er al was op het gebied van opinieonderzoek. Het actualiteitenprogramma levert uit het 45.000 leden tellend opiniepanel onderzoeksresultaten uitgesplitst naar provincie, die de regionale omroepen kunnen brengen in hun eigen uitzendingen.

De regionale omroepen zijn enthousiast over het initiatief en zien kansen voor een samenwerking ook op de lange termijn. Thomas Kusters, verslaggever van L1: “Regionale verslaggevers zijn de antennes in de regio. Voor EenVandaag gaan in de provincie sneller deuren open via het netwerk van de Limburgse verslaggever. En als Limburgse verslaggever kom ik op sommige plaatsen makkelijker binnen door samen te werken met EenVandaag. Omdat het een samenwerking is die tot stand komt op de werkvloer houdt het ook niet op bij dit project. Als je elkaar eenmaal beter kent is het veel makkelijker om informatie en beelden te blijven uitwisselen.”

Bron: EenVandaag

Bericht delen