Dinsdag 16 januari 2018

EenVandaag en regionale omroepen werken samen

EenVandaag en de regionale omroepen starten vandaag met een samenwerking op het gebied van opinieonderzoek. Het actualiteitenprogramma levert onderzoeksresultaten uitgesplitst naar provincie, waarmee de regionale omroepen items maken voor hun eigen televisie- en radio-uitzendingen. De mening van tienduizenden Nederlanders die zich hebben aangemeld voor het EenVandaag Opiniepanel krijgt daardoor in de media nog meer aandacht.

Marcel Oude Wesselink, hoofdredacteur van RTV Oost en voorzitter van het college van hoofdredacteuren van de regionale omroepen: “Het is een prachtig voorbeeld van hoe we de krachten tussen regionale publieke omroepen en de landelijke publieke omroep kunnen bundelen. Voor ons als regionale omroepen betekent het een mogelijkheid om onderzoek te doen op regionale schaal, waar we anders de middelen niet voor hebben. Dat bij alle dertien regionale omroepen de belangstelling groot is, zegt iets over hoe mooi het concept in elkaar zit.”

Het EenVandaag Opiniepanel telt ruim 40.000 deelnemers, naar rato verspreid over de provincies. De afgelopen week hebben meer dan 26.000 Nederlanders zich uitgesproken over hun vertrouwen in minister-president Rutte, een jaar na het aantreden van zijn kabinet. Per provincie blijken er grote verschillen te bestaan. EenVandaag besteedt aandacht aan de algemene uitslag, de regionale omroepen laten vanavond zien en horen wat mensen in hun provincie denken over Rutte en zijn ministers.

“De regionale omroepen zijn een belangrijke factor in de nieuwsvoorziening. Daarom hebben we het initiatief genomen voor deze samenwerking,” aldus Jan Kriek, hoofdredacteur van EenVandaag.

Bron: TROS/Broadcast Magazine

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

SAMENWERKING EENVANDAAG EN REGIONALE OMROEPEN

EENVANDAAG en de regionale omroepen starten vanaf vandaag met een unieke samenwerking op het gebied van opinieonderzoek. Het actualiteitenprogramma levert onderzoeksresultaten uitgesplitst naar provincie, waarmee de regionale omroepen items maken voor hun eigen televisie- en radio uitzendingen. De mening van tienduizenden Nederlanders die zich hebben aangemeld voor het EenVandaag Opiniepanel krijgt daardoor in de media nog meer aandacht.

Marcel Oude Wesselink, hoofdredacteur van RTV Oost en voorzitter van het college van hoofdredacteuren van de regionale omroepen over de samenwerking: “Het is een prachtig voorbeeld van hoe we de krachten tussen regionale publieke omroepen en de landelijke publieke omroep kunnen bundelen. Voor ons als regionale omroepen betekent het een mogelijkheid om onderzoek te doen op regionale schaal, waar we anders de middelen niet voor hebben. Dat bij alle dertien regionale omroepen de belangstelling groot is, zegt iets over hoe mooi het concept in elkaar zit.”

Het EenVandaag Opiniepanel telt ruim 40.000 deelnemers, naar rato verspreid over de provincies. De afgelopen week hebben meer dan 26.000 Nederlanders zich uitgesproken over hun vertrouwen in minister president Rutte, een jaar na het aantreden van zijn kabinet. Per provincie blijken er grote verschillen te bestaan. EENVANDAAG besteedt in de uitzending aandacht aan de algemene uitslag, de regionale omroepen laten vanavond zien en horen wat mensen in hun provincie denken over Rutte en zijn ministers. 

“De regionale omroepen zijn een belangrijke factor in de nieuwsvoorziening. Daarom hebben we het initiatief genomen voor deze samenwerking”, aldus Jan Kriek, hoofdredacteur van EENVANDAAG. “Als we de resultaten van onderzoeken onder het opiniepanel op regionaal niveau kunnen presenteren lijkt me dit pure winst voor alle partijen. Zeker omdat de interesse van onze rubriek zich niet beperkt tot de Randstad. Ik weet zeker dat de leden van het opiniepanel deze samenwerking toejuichen.”

Bericht delen