Een werkrooster toegankelijk maken voor werknemers? Zo kan het!
dinsdag 26 april 2022

Een werkrooster toegankelijk maken voor werknemers? Zo kan het!

Het kan moeilijk zijn om een werkplan voor werknemers op te stellen. Gelukkig heeft de technologische vooruitgang de hele procedure enorm verbeterd. Hoewel het plannen van werknemers gemakkelijker is dan ooit, moet het nog steeds zorgvuldig worden gepland.

De dagen van het maken van een schema met pen en papier zijn bijna uitgestorven, dankzij de technologische vooruitgang. Hoewel het ophangen van de planning op een centrale plaats nog steeds een goed idee is om werknemers op de hoogte te houden op het werk, moet u vermijden dat dit de primaire methode wordt om te weten wanneer ze werken. Deze strategie vereist dat werknemers regelmatig langskomen of bellen om de planning te controleren, waardoor hun tijd en die van andere werknemers verloren gaat.

Gelukkig zijn er tal van gratis en betaalde online alternatieven waarmee werknemers hun roosters vanaf een computer of mobiel apparaat kunnen bekijken. Overweeg een van de volgende opties:

Spreadsheetsoftware online beschikbaar
Online spreadsheetsoftware is vaak gratis beschikbaar en eenvoudig te gebruiken voor uw workflow management. U kunt aangepaste sjablonen vinden en downloaden om u te helpen bij het online maken van een werkschema. Als u deze strategie gebruikt, zorg er dan voor dat uw personeel de agenda-viewing apps download. Stel het rooster in op “alleen-lezen” voordat u het naar uw werknemers stuurt.

Apps voor werkplanning
De beste en meest efficiënte aanpak om een tijdschema voor werknemers op te stellen is het gebruik van werkroostersoftware. Ze zijn aanpasbaar en eenvoudig te gebruiken. Veel apps bieden roosters en communicatiemogelijkheden voor werknemers, en sommige stellen hen zelfs in staat om in en uit te klokken. Kijk voor meer informatie over het toegankelijk maken van de werkroosters voor medewerkers op Out-smart.com.

Wat is de beste manier om een werkrooster voor werknemers te maken?

1. Het personeel een procedure voor het aanvragen van vrije tijd ter beschikking stellen.
Het is van cruciaal belang om verwachtingen en voorwaarden vast te stellen voor het aanvragen van verlof, of u nu gebruik maakt van planningssoftware, een gedeelde agenda of een stuk papier. Ondanks de tijd die het kost, moet het behandelen van verzoeken om verlof van werknemers altijd een topprioriteit zijn.

2. Zorg voor een procedure voor het personeel om af te melden of van dienst te veranderen. Mensen worden ziek en daarom is het een goed idee om een plan te hebben voor deze scenario’s. Uw werknemers hun eigen vervangers laten zoeken (behalve in noodgevallen) is een goede methode om uw werklast te verminderen.

3. Werf werknemers aan die bereid zijn de leegtes op te vullen als dat nodig is.
Hoewel de schema’s van niet iedereen flexibel zijn, kunnen sommige leden van uw team niet bereid of in staat om extra verschuivingen te regelen. Zoek degenen in uw team die zijn gekwalificeerd om verschuivingen te vullen en een flexibel schema hebben. Als u niet iemand in het team hebt die aan deze eisen voldoet, kunt u altijd een lijst met potentiële kandidaten bijhouden.

Bron: OutSmart

Bericht delen