Een kaarsje voor Tanja Groen bij MAX
maandag 20 december 2021

Een kaarsje voor Tanja Groen bij MAX

Donderdag 23 december zendt MAX een nieuwe documentaire uit over Tanja Groen: Een kaarsje voor Tanja Groen. Het is inmiddels 28 jaar geleden dat de 18-jarige studente spoorloos verdween in Maastricht. Dit jaar kreeg het onderzoek naar haar verdwijning een nieuwe impuls dankzij Peter R. de Vries.

Hij richtte in juni speciaal hiervoor Stichting De Gouden Tip op. In de documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen staat de herdenking van Tanja centraal en wordt ook stilgestaan bij het overlijden van Peter R. de Vries. Op de website eenkaarsjevoortanjagroen.nl kan iedereen die een kaarsje wil branden voor Tanja en voor Peter dit online delen, zodat we samen herdenken. Een kaarsje voor Tanja Groen is donderdag 23 december om 21.40 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Naast een moment van herdenken, wordt in de documentaire ook een nieuwe poging gewaagd om de verdwijning alsnog op te lossen door middel van de gouden tip.

Eén miljoen euro
Nadat De Vries in juli werd neergeschoten, zamelde de stichting de beoogde beloning in met hulp van de televisieactie Breng Tanja Thuis in een speciale uitzending van Tijd voor MAX. De beloning van één miljoen euro is door de Nederlandse bevolking bijeengebracht. Twee dagen na deze uitzending overleed de misdaadverslaggever aan zijn verwondingen.

Simon Vuyk, documentairemaker en vertrouwenspersoon van de familie Groen: “De verdwijning van Tanja en de moord op Peter R. de Vries hebben dit jaar in ons land een enorme saamhorigheid tegen geweld zichtbaar gemaakt. Daarom is het belangrijk om de gebeurtenissen aan het eind van het jaar ook samen te herdenken en te trachten het mysterie na 28 jaar alsnog, samen, op te lossen”. Vuyk is maandag 20 december te gast bij Tijd voor MAX.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen