Woensdag 17 januari 2018

Edith Bosch wordt sidekick Henry Schut

Oud-judoka Edith Bosch wordt tijdens de Zomerspelen in Rio de Janeiro de vaste sidekick van presentator Henry Schut. Dagelijks presenteren zij samen het olympische avondprogramma NOS Studio Olympic Parc.

Het duo ontvangt op het olympisch park iedere dag sporters, coaches en andere gasten.In het programma levert Erben Wennemars in de rol van vliegende kiep dagelijks live-bijdragen. Studio Olympic Parc is van donderdag 4 tot en met zondag 21 augustus rond de klok van elf te zien op NPO 1.

Edith Bosch is trots op haar ‘plaatsing’ voor Rio: “Ik kan niet wachten om in deze rol naar de Spelen te gaan en daar onze Nederlandse helden te zien. Zo dichtbij en dit keer vanuit een hele andere kant, prachtig.”

“Bosch is een zeer ervaren olympiër”, vertelt Ewoud van Winsen, chef d’équipe van de olympische ploeg van de NOS. “Ze kwam vier keer uit op de Spelen en pakte daar ook nog eens drie keer een medaille. Daarnaast heeft zij uitstraling, is ze welbespraakt en heeft ze een bijzondere kijk op topsport. En ook niet onbelangrijk: Bosch is goed ingevoerd in de topsportwereld en kent vrijwel alle sporters van de huidige olympische generatie persoonlijk.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen