Dinsdag 16 januari 2018

DWDD krijgt eigen festival

Televisieprogramma De Wereld Draait Door krijgt een eigen festival met muziek, comedy, literatuur en debat. Het festival heet De Wereld Draait Buiten en vindt plaats op 7 juli op het terrein achter de Westergasfabriek, waar de talkshow vijf dagen per week wordt uitgezonden.

Het terrein van de Westergasfabriek werd eerder gebruikt voor grote concerten van internationale artiesten als Radiohead, John Legend en Keane.

De eerste namen voor het festival zijn bekendgemaakt. Internationale artiesten als Ben Howard, Lianne La Havas en Triggerfinger treden op tijdens De Wereld Draait Buiten. Het terrein van het Westergasfabriek wordt ingericht met vijf verschillende podia, waarbij er ook speciale aandacht is voor de DWDD Recordings. Onder meer Eefje de Visser en Djurre de Haan geven daar optredens.

Het grootste deel van het programma bestaat uit muziek, maar ook regelmatig terugkerende gasten als cabaretier Pieter Derks, bioloog Freek Vonk en kok Robert Kranenborg maken hun opwachting op het festival.

Bron: 3FM

Bericht delen